Bremstamperspelen

De Bremstamper-cornona-vrije-spelen!

Omdat op kamp gaan in meerdere bubbels meer werk is dan een normaal kamp hebben wij de handen in elkaar geslagen om jullie werk wat te verlichten. Hieronder vind je voor elke afdeelingen een spel, aangepast per leeftijd en volledig volgens de (huidige) Corona richtlijnen van de Chiro. Speel ze, gooi ze weg of haal er inspiratie uit, je doet er mee wat je wil! Als er iets niet duidelijk is mag je altijd een gewester contacteren via fax, postduif of rooksignalen.

Ribbels: ROX - Alles of niks

Tijdens dit spel zullen de Ribbels zich als echte superhelden wanen. Gert Verhulst heeft namelijk groot nieuws: Rick, Olivia en Xavier van ROX stoppen ermee. Maar niet getreurd! De 3 nieuwe leden van ROX staan al klaar (Je kan zelf bepalen wie je hiervoor kiest, maar kies best iemand die de leden kennen, zoals bijvoorbeeld leiding).

Ribbels

Speelclub: Versla de Foldalatt stam

Afgelopen nacht is er een mysterieuze postbode een brief komen brengen naar iemand van de speelclubleiding. Van wie deze brief is staat er niet op. ’s Morgens kan de leiding dit al aan de ontbijttafel vertellen tegen de speelclub. De brief hebben ze nog niet geopend aangezien ze net gingen slapen. Van wie is de brief? Post van de oma? Is het een liefdesbrief van een geheime aanbidder? Is het een boete omdat ze te snel naar kamp hebben gereden? We zullen de brief zo dadelijk samen lezen!

Speelclub

Rakwi's: Wie ontdekt het vaccin?

Professor Gobelijn zit met zijn handen in het haar… Hij heeft per ongeluk met één van zijn experimenten geknoeid en is zijn vaccin kwijt! Niet getreurd, de rakwi’s kunnen hem wel helpen! De ploeg die als eerste een vaccin heeft wint!

Rakwi's

Tito's: Eigenwijs dammen

Dammen saai? Niet bij de tito’s! In dit potje dammen strijden twee groepen tito’s tegen elkaar om de heerser van het dambord te worden!

Tito's

Keti's: Survival in the wild

We gaan leren overleven in het wild! Het coronavirus is de hele wereld aan het plat leggen dus we moeten op alles voorbereid zijn. Om zeker niet besmet te raken gaan we de wildernis in om zo ver mogelijk van andere mensen te blijven.

Keti's

Aspi's: Pandemie

Alsof Corona nog niet genoeg was, zijn er over heel de wereld vier uitbraken van vier verschillende virussen. De wereld staat op de rand van de afgrond. De Aspi’s vormen een elite team van experten die de wereld kunnen redden. Samen moeten ze vier vaccins ontwikkelen om de virussen te kunnen stoppen. Ondertussen moet er voor gezorgd worden dat de uitbraken beheersbaar blijven en voldoende grondstoffen gedolven worden.

Aspi's

Bijlage 1

Bijlage 2 (wereldkaart)